Ditt bryllup

Brudeparet Sten og Magritt giftet seg med Italienske Bryllup i Roma 05.09.2008
og dette er deres historie som man kunne lese om i en artikkel i Ditt Bryllup:

 

Vi er et par i tredveårene som lenge gikk med en drøm om å gifte seg i utlandet,
men vi kunne ikke bli enige om hvor og hvordan det skulle skje.
Magritt hadde et spesielt forhold til Paris etter et lengre opphold,
mens Sten med sine tsjekkiske aner hadde en forkjærlighet for Praha.
Felles ferieminner fra Italia gjennom vårt ellve år lange samboerskap,
gjorde det naturlig å velge Roma.

Roma er så vakker og levende med historien så nær, og vi kunne ikke tenke
oss en mer romantisk ramme om bryllupet vårt enn den evige by.

 

Vi forsto derimot raskt at vi trengte hjelp til planlegging, og gjennom nettsiden www.italienskebryllup.com kom vi i kontakt med Camilla Egge Møller som har spesialisert seg på å arrangere bryllup i Italia. Svaret fra Camilla var både informativt og troverdig, og med åpningslinjene: «hva kan vel bli mer romantisk enn et bryllup i Roma», forsto vi at hun var en dedisert bryllupsarrangør. Det eneste vi visste da vi mailet Camilla i mai måned var at vi ønsket et kirkebryllup, og derfra hjalp Camilla fra Italienske Bryllup oss med alt.

 

Vi inviterte nær familie og venner, i alt 17 voksene og to barn.
Minstemann var vesle Kristoffer på 3 mnd, sønnen til Magritts forlover.
Det var viktig for oss at det hele skulle foregå i sentrum av Roma, og at vi
virkelig skulle få følese av å være del av byen på denne spesielle dagen.
Samtidig ønsket vi en intim atmosfære, og en opplevelse helt utenom det vanlige.
Etter Camillas anbefalinger ble vielsen lagt sted i den protestantiske kirken rett
ved San Peter kirken, og bryllupsmiddagen ble lagt til takterrassen på toppen av spanske trappen.

Italienske Bryllup sikret at det ble tatt hensyn til alle detaljer, og det var ikke få. Alt ble avtalt gjennom kontakt per mail, der Camilla inngående beskrev ulike alternativer. Hun var rask og nøyaktig og forholdt seg til alle våre spørsmål og vår beslutningsvegring på en profesjonell og god måte.

Samtidig viste det seg at Camilla hadde like profesjonelle og dyktige medarbeidere i Roma.

Dagen før vielsen møtte vi Camilla i Roma for en siste gjennomgang. Samme kveld startet vi feiringen på en typisk italiensk restaurant anbefalt av Camilla Egge Møller. Der samlet vi hele følget rundt et langbord til pizza og vin. Dette var første møte med flere av gjestene etter at de var ankommet Roma, og flere av dem møtte hverandre for første gang.

Vielsen fant sted kl 15.30 fredag 5. september. Det var over tredve grader i luften, og den hvite kirken var blomsterpyntet. Den italienske presten var en karismatisk mann. Han ga tydelig uttrykk for at han var glad for at vi hadde valgt å gifte oss i hans kirke, og han ga oss et eksemplar av La Sacra Bibia med noen ord om kjærlighet og en hilsen for fremtiden. Hele vielsen foregikk på italiensk, og Camilla oversatte til norsk. Margitt ble fulgt til alters av sin mor til Trumpet Voluntary. Både en italiensk sangerinne, som var innleid av Italienske Bryllup, og Harald Fredrik Ulltveit- Moe, som var en del av følget, sang under sermonien, sanger som Panis Angelicus, Pie Jesu og Caro mio ben. Da brudeparet ble hentet etter sermonien i en svart Triumph fra 1950, sto presten igjen på kirketrappen og vinket farvel.

Etter vielsen møttes brudefølget ved Collosseum for fotografering. Brudeparet ble så hentet med hest og vogn til bake til restauranten hvor middagen skulle holdes. Vår sønn Andreas var med i vognen sammen med tante Hanna, Stens søster, som passet ham for dagen. Andreas hadde for lengst kastet skjorta i varmen og satt med bar overkropp under turen tilbake. Det var stor interesse blant folk, biler tutet til hilsen og folk ropte lykkeønskninger til oss.

En eldre amerikansk kvinne løp over et trafikkert kryss med livet som innsats for å berøre bruden, for, som hun sa, » It means good luck to touch the bride».

Camilla var diskret med oss hele dagen inntil vi ble hentet ved Collosseum. Hun tok seg av hele følget, sørget for transporten, fulgte fotograferingen og sikret god kommunikasjon hele veien. Kl 19 var det mottakelse på restauranten med kanappeer og Prosecco. Takterrassen i 7. etasje har panormautsikt over Roma, og den var akkurat passe stor for vårt følge. Det var godt og varmt å sitte ute, og vi fikk oppleve solnedgangen over byen.

Den femretters menyen sto til langt over våre forventninger, og maitre Davide Paduano sørget for at vi hadde alt vi trengte.

 

Bryllupsreisen ble lagt til Capri og hotell Luna, hvor vi hadde storslått utsikt over middelhavet og Faraglioniklippene. I løpet av uken på Capri besøkte vi bla Tiberius Villa Jovis og Axel Munthes San Michele, og vi dro på en romantisk båttur rundt øya i en fiskerbåt fra Sorrento.

 

Etter bryllupet fikk vi sært gode tilbakemeldinger fra gjestene våre, og flere omtalte arrangementet som en kunstopplevelse. Vi takker Camilla for den store innsatsen hun la i bryllupet vårt, og kan anbefale henne og Italienske Bryllup på det varmeste til alle som går med en drøm om å legge bryllupet til Italia.

 

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.