Ditt bryllup

Brudeparet Sten og Magritt giftet seg med Italienske Bryllup i Roma 05.09.2008
og dette er deres historie som man kunne lese om i en artikkel i Ditt Bryllup:

 

Vi er et par i tredveårene som lenge gikk med en drøm om å gifte seg i utlandet,
men vi kunne ikke bli enige om hvor og hvordan det skulle skje.
Magritt hadde et spesielt forhold til Paris etter et lengre opphold,
mens Sten med sine tsjekkiske aner hadde en forkjærlighet for Praha.
Felles ferieminner fra Italia gjennom vårt ellve år lange samboerskap,
gjorde det naturlig å velge Roma.

Roma er så vakker og levende med historien så nær, og vi kunne ikke tenke
oss en mer romantisk ramme om bryllupet vårt enn den evige by.

 

Vi forsto derimot raskt at vi trengte hjelp til planlegging, og gjennom nettsiden www.italienskebryllup.com kom vi i kontakt med Camilla Egge Møller som har spesialisert seg på å arrangere bryllup i Italia. Svaret fra Camilla var både informativt og troverdig, og med åpningslinjene: “hva kan vel bli mer romantisk enn et bryllup i Roma”, forsto vi at hun var en dedisert bryllupsarrangør. Det eneste vi visste da vi mailet Camilla i mai måned var at vi ønsket et kirkebryllup, og derfra hjalp Camilla fra Italienske Bryllup oss med alt.

 

Vi inviterte nær familie og venner, i alt 17 voksene og to barn.
Minstemann var vesle Kristoffer på 3 mnd, sønnen til Magritts forlover.
Det var viktig for oss at det hele skulle foregå i sentrum av Roma, og at vi
virkelig skulle få følese av å være del av byen på denne spesielle dagen.
Samtidig ønsket vi en intim atmosfære, og en opplevelse helt utenom det vanlige.
Etter Camillas anbefalinger ble vielsen lagt sted i den protestantiske kirken rett
ved San Peter kirken, og bryllupsmiddagen ble lagt til takterrassen på toppen av spanske trappen.

Italienske Bryllup sikret at det ble tatt hensyn til alle detaljer, og det var ikke få. Alt ble avtalt gjennom kontakt per mail, der Camilla inngående beskrev ulike alternativer. Hun var rask og nøyaktig og forholdt seg til alle våre spørsmål og vår beslutningsvegring på en profesjonell og god måte.

Samtidig viste det seg at Camilla hadde like profesjonelle og dyktige medarbeidere i Roma.

Dagen før vielsen møtte vi Camilla i Roma for en siste gjennomgang. Samme kveld startet vi feiringen på en typisk italiensk restaurant anbefalt av Camilla Egge Møller. Der samlet vi hele følget rundt et langbord til pizza og vin. Dette var første møte med flere av gjestene etter at de var ankommet Roma, og flere av dem møtte hverandre for første gang.

Vielsen fant sted kl 15.30 fredag 5. september. Det var over tredve grader i luften, og den hvite kirken var blomsterpyntet. Den italienske presten var en karismatisk mann. Han ga tydelig uttrykk for at han var glad for at vi hadde valgt å gifte oss i hans kirke, og han ga oss et eksemplar av La Sacra Bibia med noen ord om kjærlighet og en hilsen for fremtiden. Hele vielsen foregikk på italiensk, og Camilla oversatte til norsk. Margitt ble fulgt til alters av sin mor til Trumpet Voluntary. Både en italiensk sangerinne, som var innleid av Italienske Bryllup, og Harald Fredrik Ulltveit- Moe, som var en del av følget, sang under sermonien, sanger som Panis Angelicus, Pie Jesu og Caro mio ben. Da brudeparet ble hentet etter sermonien i en svart Triumph fra 1950, sto presten igjen på kirketrappen og vinket farvel.

Etter vielsen møttes brudefølget ved Collosseum for fotografering. Brudeparet ble så hentet med hest og vogn til bake til restauranten hvor middagen skulle holdes. Vår sønn Andreas var med i vognen sammen med tante Hanna, Stens søster, som passet ham for dagen. Andreas hadde for lengst kastet skjorta i varmen og satt med bar overkropp under turen tilbake. Det var stor interesse blant folk, biler tutet til hilsen og folk ropte lykkeønskninger til oss.

En eldre amerikansk kvinne løp over et trafikkert kryss med livet som innsats for å berøre bruden, for, som hun sa, ” It means good luck to touch the bride”.

Camilla var diskret med oss hele dagen inntil vi ble hentet ved Collosseum. Hun tok seg av hele følget, sørget for transporten, fulgte fotograferingen og sikret god kommunikasjon hele veien. Kl 19 var det mottakelse på restauranten med kanappeer og Prosecco. Takterrassen i 7. etasje har panormautsikt over Roma, og den var akkurat passe stor for vårt følge. Det var godt og varmt å sitte ute, og vi fikk oppleve solnedgangen over byen.

Den femretters menyen sto til langt over våre forventninger, og maitre Davide Paduano sørget for at vi hadde alt vi trengte.

 

Bryllupsreisen ble lagt til Capri og hotell Luna, hvor vi hadde storslått utsikt over middelhavet og Faraglioniklippene. I løpet av uken på Capri besøkte vi bla Tiberius Villa Jovis og Axel Munthes San Michele, og vi dro på en romantisk båttur rundt øya i en fiskerbåt fra Sorrento.

 

Etter bryllupet fikk vi sært gode tilbakemeldinger fra gjestene våre, og flere omtalte arrangementet som en kunstopplevelse. Vi takker Camilla for den store innsatsen hun la i bryllupet vårt, og kan anbefale henne og Italienske Bryllup på det varmeste til alle som går med en drøm om å legge bryllupet til Italia.